Fogászati tanácsok Budapest

Fogorvos implantátum Budapesten

Fogászati implantálásra a fogorvosnál akkor kerül sor, ha foghiány lép fel. Ennek számos oka lehet, kezdve a baleseti fogvesztéstől egészen a menthetetlen, kihúzandó fogak pótlásáig. Egy saját fog pótlására kiváló megoldás a fogászati implantátum, mely tulajdonképpen egy (leggyakrabban titániumból készült) műgyökér, amit az állcsontba ültetnek.

Milyen előnyökkel jár egy fogászati implantátum beültetése?

  • A kivehető fogpótlások kellemetlenségei kiküszöbölhetőek az implantátumra rögzített fogsorokkal
  • Az implantátum megállítja a foghiány következtében fellépő csontpusztulást, ezáltal védi a szomszédos fogak egészségét és stabilitását is, kevesebb fogászati látogatásra van szükség.
  • A fogimplantátum anyagaa fogorvosnál biokompatibilis titánium, vagy cirkónium, melyet a fog körüli szövetek gond nélkül befogadnak. A becsontosodás, vagyis az osszeintegráció után pontosan úgy fog funkcionálni, mint a saját foggyökér.
  • Megfelelő gondozás mellett, rendszeres ellenőrzés mellett a fogorvosnál budapesten, igen megbízható és tartós megoldást nyújt foghiány esetén.
  • Az implantátumra választható fémmentes korona magas esztétikájú megoldást jelent.

Milyen implantátumot ajánl a fogorvos?

Minden ember más-más anatómiai sajátossággal rendelkezik. A fogorvos célja, hogy az egyedi problémára személyre szabott megoldást kínáljon. Az implantátumok beültetésének lehetősége általában mindenki számára adott, de bizonyos feltételeket figyelembe kell venni. Ezért, egy alapos állapotfelmérést követően az implantációhoz szükséges csontmennyiség feltérképezésére három dimenziós Ct felvételt készítenek. Az így nyert információk birtokában az implantációs specialista kiválasztja az egyes problémára leginkább javasolt verziót. A fogászati implantátumok széles palettája lehetővé teszi, hogy az adott beavatkozást személyre szabott igényekhez igazítsák.

Érdemes olcsó fogászati implantátumot választani?

Ahhoz, hogy valóban tartós és megbízható fogpótlás szülessen, számos szempontot kell mérlegelni a fogászati rendelőben. Ami az egyik páciensnek x forintba kerül, az a másiknak fele annyiba, vagy esetleg háromszor annyiba is kerülhet esetleg. Szerencsés esetben tökéletes megoldást nyújthat egy szerényebb árú implantátum is. Azonban, nem az ár az egyetlen fontos tényező a fogászati implantációt tekintve. A fogorvos a kivizsgálást követően, a konzultáció során elmagyarázza a beavatkozáshoz javasolt implantátum család előnyeit és azt, hogy az adott problémára miért azt javasolja.

Milyen gyorsan pótolja az implantátum a saját fogat?

A budapesti foghiány pótlásának lényege, hogy mind esztétikailag, mind funkcionálisan újra harmóniát teremtsen az elvesztett fog helyén. Bizonyos esetekben csak egy fogat kell implantátummal pótolni, más esetben többet, vagy akár teljes foghiányt kell kiküszöbölni több implantátum beültetésével. Általánosan elmondható, hogy minél régebbre vezethető vissza a fog elvesztése, annál időigényesebb, és komplexebb a fogak pótlása a fogorvosnál. Megfelelő csontmennyiség megléte esetén akár azonnali fogpótlás is lehetséges, de általában 3-4 hónap csontosodási idő szükséges az implantátum becsontosodására, mielőtt a koronát, vagy hidat ráhelyezik. Amennyiben nem megfelelő az állcsont minősége, vagy mennyisége, akkor csontpótlás, esetleg arcüregemelés válhat szükségessé.

Fáj az implantálás?

A fogbeültetés teljes folyamata alatt érzéstelenítést alkalmaz a szájsebész, így nem kell számítani fájdalomérzetre.

Mit nyer a fogászati implantációval?

A meggyengült, hiányos fogazat az egész fogsor egészségét veszélyezteti. A kilazult, megdőlt fogak veszítenek erejükből, ellehetetlenül a rágás, kialakulnak az emésztési problémák.

Az állcsont elsorvadása pedig maga után vonja az arcvonások torzulását, gátlások kialakulását. Nehézségek jelentkezhetnek a beszédben, vállalhatatlanná válnak a közös étkezések.

A fogászati implantáció új lehetőséget teremt ahhoz, hogy kielégítően táplálkozhasson és megtarthassa a minőségi élethez szükséges szociális kapcsolatait.